Voluit VOL-prijzen in 2020!

Een bijzonder gezicht, de diploma-uitreiking van de eindexamen-geslaagden vond dit jaar anders plaats dan gewoonlijk. In de voorgaande jaren werd die plechtigheid traditiegetrouw in de Hoflaankerk gehouden, maar vanwege de beperkingen die de coronacrisis ons oplegt, heeft het Libanon het dit jaar anders georganiseerd.

’s Middags 9 juli werden de MAVO-geslaagden per klas ontvangen in de Palestinastraat en daarna ging leerling voor leerling naar  de Ramlehweg, waar de diploma-uitreiking daadwerkelijk plaatsvond. Leraren stonden aan beide zijden van de gang om de geslaagden toe te juichen en nog voor een laatste keer te feliciteren voordat zij de zomervakantie in gingen. Vóór de uitreiking van de studieprijs van de Vereniging Oud Leerlingen voor de MAVO hield Aat de Jong namens het bestuur van de VOL een korte uiteenzetting van wat de vereniging is en doet en werd door de schoolleiding aan alle aanwezigen bekend gemaakt dat voor de MAVO de eer toekwam aan Félicia Meijer.

Van links naar rechts: VOL-penningmeester Aat de Jong, de blij verraste Félicia Meijer en MAVO-teamleider John Brand

’s Avonds, bij de HAVO-uitreiking, eenzelfde beeld. Veel enthousiaste en trotse gezichten van havisten die voor een laatste keer op school waren. Na een mooie introductie van de teamleider B. Aklalouch werd de prijs door Justin Bor uitgereikt aan een totaal verraste Matthijs van der Zee. Vooral de positiviteit en het altijd klaarstaan voor anderen was de reden  dat Matthijs er dit jaar met de prijs vandoor is gegaan. Naast alle huidige docenten op het Libanon bracht ook de inmiddels gepensioneerde Pieter Claessens een bezoek aan de school om afscheid te nemen van zijn laatste lichting leerlingen.

De geslaagde HAVO-leerling Matthijs van der Zee is positief verrast door zijn studieprijs.

De daaropvolgende vrijdagmiddag was het de beurt aan de VWO. De geslaagden en hun ‘gevolg’ werden toegesproken door Marieke Jonkers, die na een korte inleiding het woord gaf aan Wim Steenbrink, bestuurslid van de VOL. Na een korte uitleg over het wel en wee van de vereniging werd Lizelot van den Berg naar voren geroepen.  Zij was net zo verbaasd als Matthijs. Wim las de motivatie voor waaruit naar voren kwam, dat Lizelot een groot empathisch vermogen en aandacht voor anderen heeft, wat ook blijkt uit haar vertegenwoordiging in de leerlingenraad en de medezeggenschapsraad. “Ze kan handelen vanuit algemeen belang.” Daarna kreeg ook zij de studieprijs overhandigd.

VWO-winnaar Marieke Jonkers heeft zich onder andere voor de medezeggenschaps- en leerlingenraad ingezet.

Bij de diploma-uitreiking ontvingen de 3 winnaars naast het jubileumboek over 100 jaar Libanon ook de oorkonde, het juryrapport, bloemen, het nieuwste exemplaar van de VOLtreffer en de felicitaties van iedereen. En last but not least, de enveloppe met de studieprijs. Het geldbedrag, niet genoeg voor een wereldreis maar wel voor een paar weken niet achter de kassa of vakkenvullen, wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van leden van de vereniging en enkele sponsoren. Met uw lidmaatschap van de vereniging ook houdt u deze jaarlijkse studie in stand. Natuurlijk is een financiële bijdrage aan deze prijzen altijd welkom!

Geplaatst in Actueel.

Geef een reactie