Oud–docent Henri Ophof overleden

Dit artikel is, vooruitlopend op plaatsing in de komende Voltreffer, geplaatst op onze website.

Op 14 december 2022 is oud-docent economie Henri Ophof overleden. Tijdens zijn studie bedrijfseconomie (afsluiting in 1968)  en burgerlijk recht (afsluiting 1971) maakte hij met vriend en studiegenoot Hans Beckman deel uit van de sectie economie op het Libanon met o.a. de onverstoorbare “good old” de Vos (de man met de onafscheidelijke sigaar). Twee hemelbestormers die na de afsluiting van hun studie en daarmee van hun leraarschap een briljante carrière hebben gemaakt.

Henri werd na zijn studie docent aan de Erasmus Universiteit en in 1991 hoogleraar in de rechtsgeleerdheid. Hij werd advocaat bij Nauta Dutilh en vanaf 1997 bestuursvoorzitter van dit advocatenkantoor.

Henri kreeg landelijke bekendheid als curator bij het faillissement en bewindvoerder in de surséance van betaling van het OGEM – concern. Destijds was OGEM een enorm bedrijf met ruim 22.500 werknemers. Het bedrijf ging met name ten onder door de vele overnames met geleend geld en te weinig eigen vermogen. Dankzij zijn onberispelijk curatorschap werd de naam van Ophof gevestigd als gerenommeerd advocaat.

We gedenken hem als een joviale en goedlachse collega en een uitstekende leraar. Ook zijn toenmalige vrouw Ria gaf les op het Libanon (Engels).

Henri is 83 jaar geworden.

Geplaatst in Actueel.

Behaalde in 1959 HBS - B diploma.
Kwam in 1967 terug op het Libanon als leraar lichamelijke opvoeding.
Was van 1975 tot 1983, na doctoraal onderwijskunde aan RUU, rector van de school.
Schrijf al 10 jaar stukjes voor de Voltreffer
Getrouwd met Trix, die 33 jaar lesgaf op het Libanon.

Geef een reactie