De Vereniging krijgt een eigen plekje op school

De trouwe lezer kent beide huidige gebouwen van de school: de Ramlehweg en de Mecklenburglaan. Maar ruchtbaarheid aan de Vereniging is tot nu toe alleen via de VOLtreffer, de Nieuwsbrief of de website voor de oud-leerlingen. Daar komt binnen afzienbare termijn verandering in. De huidige leerlingen moeten ook weten van het bestaan van onze “club”.

Dankzij de school heeft de Vereniging de beschikking gekregen over een oud aquarium op de Ramlehweg, op de eerste verdieping, naast de docentenkamer.

De vissen en verdere inhoud zijn al lang verdwenen en het aquarium hing daar maar te hangen. Als de Vereniging zou zorgen voor invulling, mochten we het gebruiken. Dat tijdstip is aangebroken. We gaan het aquarium vullen met allerlei artikelen en voorwerpen van toen en nu en zijn plannen voor een tijdlijn met belangrijke hoogtepunten van de school.

Bij de “erfenis” van Hans Kloppert, waarover u in VOLtreffer 84 heeft kunnen lezen en waarvan ook in dit nummer en het volgende uitgave wordt gepubliceerd, zat een megagrote foto van 97×21 cm, een voor de tijd waarop deze is genomen, een unieke panoramafoto.

We vonden het zonde om die aan het Gemeentearchief te schenken wat, met toestemming van zijn vrouw, wel met een groot aantal stukken van Hans gaat gebeuren, niet wetende, dat het aquarium eraan zat te komen en dat daarin of daarboven een mooie ruimte is voor die foto.

Bij het vullen van het aquarium hebben we de hulp van onze leden nodig. We hebben zelf wel wat materiaal, maar als u ons kunt helpen aan voorwerpen en/of documenten uit uw schooltijd, zijn we u erg dankbaar. Denk aan stropdassen, glazen, schaaltjes, speldjes, oude examens, uitnodigingen voor feestavonden en zo voort. Als u ze permanent af wilt staan, is dat fantastisch. In bruikleen afstaan mag natuurlijk ook. In dat geval wordt het betreffende voorwerp door ons genummerd en gemerkt met uw naam. U krijgt dan van ons een overeenkomst van bruikleen met betrekking tot het betreffende voorwerp of document. Voor een op te zetten tijdlijn, zou het fijn zijn, als u bij het voorwerp een datum zou kunnen vermelden.

In ieder geval wordt het voorwerp of document in het aquarium voorzien van een korte omschrijving, uw naam, examenjaar en of het een permanente schenking is of bruikleen.

Heeft u iets om tentoon te stellen, stuurt u dan eerst een kort berichtje met een omschrijving en als het kan een foto aan: Redactie VOLtreffer, Nieuwstraat 184, 3011 GM  Rotterdam. Mailen mag natuurlijk ook: . We nemen dan contact met u op om één en ander verder te regelen.

Alvast dank voor uw medewerking.

Geplaatst in Actueel en getagd met , , , .

Geef een reactie